Saturday, December 18, 2010


stiletto heel is a long, thin, high heel found on some boots and shoes, usually for women. It is named after the stiletto dagger, the phrase being first recorded in the early 1930s.[1] Stiletto heels may vary in length from 2.5 centimetres (1 inch) to 25 cm (10 inches) or more if a platform sole is used, and are sometimes defined as having a diameter at the ground of less than 1 cm (slightly less than half an inch). Stiletto-style heels 5 cm or shorter are called kitten heels. Not all high slim heels merit the description stiletto. The extremely slender original Italian-style stiletto heels of the late 1950s and very early 1960s were no more than 5mm in diameter for much of their length, although the heel sometimes flared out a little at the top-piece (tip). After their demise in the mid-late 1960s, such slender heels were difficult to find until recently due to changes in the way heels were mass-produced. A real stiletto heel has a stem of solid steel or alloy. The more usual method of mass-producing high shoe heels, i.e. moulded plastic with an internal metal tube for reinforcement, does not achieve the true stiletto shape.

CANTIK kn? sangat JATUH CINTA dengan STILETTO ni... nampak sangat ELEGANT, SWEET, GORGEOUS, TERNDY bila memakai nya..
hehe~ saya dah lah tgi 4 kaki lebih je... so klu pki STILETTO ni nmpk lah TINGGI skit kn???
dalam koleksi kasut ana ada sepasang je STILETTO... color GREY... memang lah SAKIT kalau pakai terlampau LAMA kn??? klu stkat nk pergi WEEDING, DINNER, PRESENTATION, INTERVIEW ke boleh la kn? 
kalau nk pergi WINDOW SHOPPING, JALAN MAKAN ANGIN then pakai STILETTO memang CARI NAHAS lah tuh...
KILLING yourself taw!


Thursday, December 16, 2010


Love is like an aeroplane
You jump and then you pray
The lucky ones remain
In the clouds for days
If life is just a stage
Let's put on the best show
And let everyone know

Cause if I have to die tonight
I'd rather be with you
Cut the parachute before the dive
Baby don't you cry
You have to bring me down
We had some fun before we hit the ground

Love is like a hurricane
You know it's on the way
You think you can be brave
Underneath the waves
If life is just a dream
Which of us is dreaming
And who will wake up screaming

Cause if I have to die tonight
I'd rather be with you
Cut the parachute before the dive
Baby don't you cry
You have to bring me down
We had some fun before we hit the ground

Cause if I have to die tonight
I'd rather be with you
Cut the parachute before the dive
Baby don't you cry
You have to bring me down
We had some fun before we hit the ground

Cause if I have to die tonight
I'd rather it was you
Cut the parachute before the dive
Baby don't you cry
You have to bring me down
We had some fun before we hit the ground

Wednesday, December 8, 2010


salam... (^___^) wink..wink..
hehehe~ hye sume!!!
ari ni ana nnak kongsi BERITA GEMBIRA dengan anda semua... huhuhu~
mesti korunk semua dapat teka kn???
sebelum ni ana ada cakap nak HP BARU sempena BIRTHDAY thn ni kan???
ana nak nokia c3 kan???
tapi malangnya ana TAK dapat HP y ana nak sebenarnye... tapi ana dapat hp y dekat ats tuh !!!
TERIMA KASIH ODANG !!! (^___^) wink..wink..
walaupun HP ni nampak biase je tp BEST !!!

nak taw apa KEISTIMEWAAN hp J20i ni???
meyh tgk ni....

General2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkHSDPA 900 / 2100
SizeDimensions102 x 49.5 x 16 mm
Weight120 g
DisplayTypeTFT, 16M colors
Size240 x 320 pixels, 2.6 inches
 - Accelerometer sensor for UI auto-rotate
- Scratch-resistant surface
SoundAlert typesVibration; MP3 ringtones
Speakerphone Yes
MemoryPhonebook2000 entries, Photocall
Call recordsYes
Internal319 MB
Card slotmicroSD, up to 16GB
DataGPRSClass 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
EDGEClass 10, 236.8 kbps
3GHSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
WLANWi-Fi 802.11 b/g, DLNA
BluetoothYes, v2.1 with A2DP
Infrared portNo
USBYes, microUSB v2.0
CameraPrimary5 MP, 2560х1920 pixels, autofocus, LED flash
FeaturesGeo-tagging, face and smile detection
VideoYes, VGA@30fps, video light
FeaturesMessagingSMS (threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
BrowserWAP 2.0/xHTML, HTML (NetFront), RSS reader
RadioStereo FM radio with RDS
GamesYes, incl. motion-based + downloadable
GPSYes, with A-GPS support; Wisepilot navigation
JavaYes, MIDP 2.0
 - Noise cancellation with dedicated microphone
- HD Voice ready
- Splash resistant
- MP3/eAAC+/WAV player
- SensMe, Track ID
- MP4/H.263/H.264 player
- Google Maps
- Picture editor/blogging
- YouTube, Facebook, MySpace, Twitter applications
- Widget Manager
- Organizer
- Eco friendly materials
- Walkmate, CO2 Calculator
- Voice memo/dial
- T9
Battery Standard battery, Li-Po 1000 mAh (BST-43)
Stand-byUp to 430 h (2G) / Up to 450 h (3G)
Talk timeUp to 10 h (2G) / Up to 4 h (3G)

seronok kan??? harga pun BERPATUTAN... (^___^)

HP ni WAN @ nenek ana yang PILIHkan.. dye berkenan dengan kaler merah ni...

Monday, December 6, 2010


salam (^___^) wink..wink...

huhu... it's raining outside while i'm writting this entry...
huhuhu~ sejup plak rasenye time hujan-hujan ni... 
tibe rase RINDU dekat semua orang yang aku SAYANG & CINTA...
kan BEST kalau dapat spent time dengan SEMUA dalam 1 mase...
mesti SERONOKkn??? BAHAGIA je rasenye..
meyh aku kenalkan orang-orang yang PENTING dalam LIFE aku sekarang...

my beloved grandma & grandpa

my family <3

abg sy.. en.hazrin...

love them so much!!! GENG AIMAN

the best family member... my cousins & my aunty on K.NGAH's weeding

mr.J... bintang hati @ kwn baik saya yang sentiasa support sy!

L.O KL yang sangat SWEET.. thanx a da supprise birthday party!

abg saya jugak y HANDSOME... en.Risal

my little sister : Aiman Maisara

huhu... RINDU sangat  kat diorang ...
ana SAYANG sangat dekat anda semua... 
KASIH SAYANG ana takkan berbelah bagi...
sebab anda semua adalah PEMBAKAR SEMANGAT dalam diri ana..
anan nak MINTA MAAF kalau ana ade :

TERLUPA SEKEJAP dekat anda semua
MARAH dekat anda ke...
walau macam mne pun anda semua tetap dalam HATI ana sampai bila-bila
thanx sebab bagi sedikit RUANG utk ana dalam HIDUP anda semua

Sunday, December 5, 2010


 <3 wink..wink.. (^___^)

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa

Kasih disalut dengan kejujuran
Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Saturday, December 4, 2010

IF HE ....

1.  make you SMILE when you're DOWN

2.  gives you a GOODBYE KISS even when your friends are watching

3.  HOLDS your hand in a PERFECT time

4.  be FUNNY but know when to be SERIOUS

5.  reacts so CUTELY when you HIT him though it actually HURTS

6.  STARES at you when he thinks you didn't NOTICE

7.  gets a LITTLE JEALOUS sometimes but know he is the ONE you LOVE

8. WAITS for an HOUR just to spend a MINUTE with you..

ACCEPT HIM!!! he is the ONE for YOU!!! MARRY him!!!
the reactions show that you are the IMPORTANT THING in his LIFE...

Friday, December 3, 2010


Salam (^___^) wink..wink...

nak inform kat korunk... by the time i'm writting this entry... i'm crying...
huhu~ for the same reason i cried because of some guy... he hurt me damn much!!! 
sedeyh sgt kot.. touching habis!!!
tapi bile fikir balik salah aku jugak kn??? p ske kat dy knpe??? kan da kecewa!!! dy tuh SWEET sgt spe suruh.. da larh he remind me about ezrin.. nme pun nk dekat sem... haish! agknye org y nme ade ZRIN mmg ske buat saya NANGIS eak???
da larh buat saya TANGKAP CINTAN... then buat saya MENANGIS pulak.. SAMPAI HATI mereka kan???

so apa saya patut buat??? just let it go...& forget about them... start a new life with a new GUY... or trying to catch the love???
tapi bikan nak cakap apa lah kan... diaorg memang buat bill rase DOWN,KECEWA habis!!!  sedeyh sangat taw!

kan best kalau kami TAK pernah berjumpa??? mesti tak perlu nak feeling2 touching macam ni... 

tapi kan kalau ada PELUANG KEDUA datang antara kami.. rasenye patut tak saya bagi??? 
ana tak nak KECEWA lagi.. SAKIT taw rasenye.. SAKIT bile kite tak dapat nak sampaikn apa yang kite rase dekat seseorang then kite tgk KEBAHAGIAAN dia... SAKIT!!! ana tengah mengalami benda ni.. & ni kali kedua dalam hidup ana.. sedeyh sangat!!!!

sebab tuh bagi ana xde peluang kedua dalam hidup ni.. sekali da terlepas... lupakan sahaja... selalu nya peluang KEDUA akan buat kita tak YAKIN... TAKUT... 
tapi ada orang cakap PELUANG KEDUA akan menjadi lebih BAIK... sebab manusia belajar dari KESILAPAN... iye ke??? kalau betul perlu tak ana bagi PELUANG KEDUA??? 
betul lah orang cakap CINTA ni BUTA...
boleh buat orang GILA... sebab CINTA je.... tapi betul ke ini CINTA??? dalam CINTA ada PELUANG KEDUA x??? 
tak salah kan kalau kita MENANTI & MENGHARAP CINTA dalam LIFE kita???
tak salahkan MENDAMBA CINTA & MENCARI yang terBAIK untuk diri kita???
walaupun rase KECEWA tuh selalu datang bila ana mula berjumpa dengan seseorang ana tak pernah PUTUS ASA dalam mencari CINTA yang TERBAIK untuk diri ana
mungkin dia BUKAN JODOH ana y sebenarnye???
mungkin ALLAH telah menciptakan seseorang yang TERBAIK untuk ana & ana masih belum sampai waktu untuk ana berjumpa dengan dia...

from NOW, ana nak serahkan semuanya pada TAQDIR, QADA' & QADAR ALLAH...
mungkin itu yang lebih BAIK...
ALLAH nak menguji ana supaya ana dapat BELAJAR macam mne nak menjadi lebih MATANG & mengenal ap erti HIDUP yang sebenar supaya ana TAK AKAN buat KESILAPAN yang sama nanti...

kota CINTA

(^____^) wink..wink...
salam, utk entry kali ni aku nk story psal sebuah tempat yang aku mengidam nk pegi sejak dulu lagi...
aku panggil tempat ni kota cinta....

Venice (Itali: Venezia, Venice: Venezsia) adalah sebuah bandar di utara Itali, ibu kota bahagian Veneto, dan mempunyai penduduk berjumlah 271,251 (anggaran banci 1 Januari 2004). Bersama-sama dengan Padua, bandar raya ini termasuk dalam kawasan metropolitan Padua-Venice (penduduk 1,600,000). Venice dikenali sebagai "La Dominante", "Serenissima", "Ratu Adriatik", "Bandar Raya Air", "Bandar Raya Jambatan-jambatan", dan "Bandar Raya Cahaya".
Venice terdiri dari 117 pulau-pulau kecil yang dipisahkan oleh 150 buah terusan. Penduduk menyeberangi terusan-terusan ini melalui jambatan-jambatan yang kecil dan banyak. Mereka boleh juga berada menaiki sejenis bot yang dipanggil gondola untuk melalui terusan-terusan ini.
Bangunan-bangunan di Venice adalah sangat tua dan menarik, dan pelancong datang dari seluruh dunia untuk melihat senibina ini dan juga terusan-terusan. Bandar raya ini adalah dianggap oleh ramai orang sebagai satu bandar yang paling cantik di dunia. Tarikan pelancongan yang paling terkenal adalah Rialto-Bridge, Basilica Jalan Mark dan Doge's Palace.

tak tau larh npe aku jatuh CINTA dekat tempat ni... teringin sangat nak pergi.. pernah jugak berangan kalau lah dapat jumpa mr.RIGHT kt kota VINTA ni mesti lagi romantik kn???
aku akan pastikan 1 hari nanti aku akan jejak kan kaki dekat VENICE secara REALITI!!!!
VENICE wait for me!!!

Thursday, December 2, 2010

sweet talk

somebody told me : past is past, keep smiling, believe in yourself that ALLAH is always with us, don't ever turn back, be strong, ignore about what people say about u because only ALLAH know who you really are, keep your mind & your heart clean & i believe you can be a SUCCESSFUL PERSON... :) thanx to Johanthan,

Tuesday, November 30, 2010


salam... aahhhh!!! 
haha.. trademark terbaru di ilhamkan oleh atlet KL bernama param @ khairol...
ni ana nak story perihal yang berlaku spjg ana mnejadi 
volunteers kt sukan paralimpiad 2010 kt melaka...
pengalaman yang takkan dilupakan!!!
pengalaman yang sangat berharga....
kenangan TERINDAH dalam hidup yang ana xkn dpat kt tmpat lain..
mereka sangat ISTIMEWA...
lupe nk story ana sbg Liason Officers utk kontinjen KL...

ni Ziyad atlet KL yang dapat anugerah OLAHRAGAWAN sukan paralimpiad kali ni...

ni bari Liasion Officers utk KL yang berdedikasi spjg sukan berlangsung

syud & scha bersama atlet2 Kedah.. nmpak nornalkn?? mereka ni bisu & pekak

ni atlet2 pingpong 1st terengganu, 2nd melaka, 3rd sabah & 4th KL nmpk normal kn?? ad y cacat kaki,xde tgn, ID

aunty nanncy atlet pingpong Kl.. she is like my mom... kesian dy xde anak.. husband da meninggal.. di tak leyh jalan sejak umo 6 thn

jalan2 tyme bersame atlet2 KL... 3 bus ye

ni atlet bowling KL mereka ad y bisu,pekak,spestik,ID

ana digelar ratu air mata.. nmpk tak mte tga berair tuh.. sedeyh kot nk bepisah dgn diorg

trophy KL sbg pemenang penyertaan plg byk....

ni antara pix2 y sempat di rakam semasa menghabiskan msa bersama...
rindu sma mereka atlet2 KL yang sgt BEST!!!!
byk lg nk cter.. t aq cter kt entry y len ye... drpd pix2 ni korunk nmpk kn kemeriahan & kebahagiaan kami bersama....

Tuesday, November 23, 2010

sukan PARALIMPIAD malaysia 2010

joining this event as the volunteers
pretty busy along this week
enjoying myself!!!

Thursday, November 18, 2010


salam... hye! entry kali ni nk citer psal kisah pertunangan 
my cousin : abg.Farish
dgn : kak Sha
tempat : tampin,N9
tarikh : 17 Nov 2010

baju NIKAH on 11.11.11

watch :)

telekung :)
chocolate " patchi"

kak sha (^__^) sweet kn dia?

CONGRATULATION for both of you!!!

all the hantaran from the both side : man side the peach color & from the lay side the turquoise color

seronok tgk org nk membina masjid ni.. huhu~ bile plak time aku an?? lambat lagi.. tak leyh langkah bendul!!! ramai lagi cousin2 atas aku tak lepas lg... haha (^___^)
mengikut perbincangan mereka akan disatukan pada 
: 11 NOVEMBER 2011 :
insya'Allah kalau panjang Jodoh & kalau tak de aral melintang...
sama2 mendoakan kebahagiaan mereka berdua..
orang cakap kalau orang yang dah bertunang ni 'DARAH MANIS' so kene pndai jge diri... banyak dugaan dalam tempoh betunang ni...
org ckap larh kn??? 
tak kisah larh ape pun kn?? yang penting masing-masing kene pndai jage diri & hati masing2.. 
sedangkan lidah lagikan tergigit.. ni kn pulak mereka yang berpesangan kn???
semoga JODOH mereka PANJANG....