CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, November 30, 2010

ISTIMEWA

salam... wiki...wiki... aahhhh!!! 
haha.. trademark terbaru di ilhamkan oleh atlet KL bernama param @ khairol...
ni ana nak story perihal yang berlaku spjg ana mnejadi 
volunteers kt sukan paralimpiad 2010 kt melaka...
SANGAT SERONOK!!!!!
pengalaman yang takkan dilupakan!!!
pengalaman yang sangat berharga....
kenangan TERINDAH dalam hidup yang ana xkn dpat kt tmpat lain..
mereka sangat ISTIMEWA...
lupe nk story ana sbg Liason Officers utk kontinjen KL...




ni Ziyad atlet KL yang dapat anugerah OLAHRAGAWAN sukan paralimpiad kali ni...

ni bari Liasion Officers utk KL yang berdedikasi spjg sukan berlangsung


syud & scha bersama atlet2 Kedah.. nmpak nornalkn?? mereka ni bisu & pekak

ni atlet2 pingpong 1st terengganu, 2nd melaka, 3rd sabah & 4th KL nmpk normal kn?? ad y cacat kaki,xde tgn, ID

aunty nanncy atlet pingpong Kl.. she is like my mom... kesian dy xde anak.. husband da meninggal.. di tak leyh jalan sejak umo 6 thn

jalan2 tyme bersame atlet2 KL... 3 bus ye

ni atlet bowling KL mereka ad y bisu,pekak,spestik,ID

ana digelar ratu air mata.. nmpk tak mte tga berair tuh.. sedeyh kot nk bepisah dgn diorg

trophy KL sbg pemenang penyertaan plg byk....



ni antara pix2 y sempat di rakam semasa menghabiskan msa bersama...
rindu sma mereka atlet2 KL yang sgt BEST!!!!
byk lg nk cter.. t aq cter kt entry y len ye... drpd pix2 ni korunk nmpk kn kemeriahan & kebahagiaan kami bersama....

Tuesday, November 23, 2010

sukan PARALIMPIAD malaysia 2010




joining this event as the volunteers
pretty busy along this week
enjoying myself!!!

Thursday, November 18, 2010

ENGAGEMENT




salam... hye! entry kali ni nk citer psal kisah pertunangan 
my cousin : abg.Farish
dgn : kak Sha
tempat : tampin,N9
tarikh : 17 Nov 2010

baju NIKAH on 11.11.11

watch :)

telekung :)
chocolate " patchi"

kak sha (^__^) sweet kn dia?

CONGRATULATION for both of you!!!

all the hantaran from the both side : man side the peach color & from the lay side the turquoise color

seronok tgk org nk membina masjid ni.. huhu~ bile plak time aku an?? lambat lagi.. tak leyh langkah bendul!!! ramai lagi cousin2 atas aku tak lepas lg... haha (^___^)
mengikut perbincangan mereka akan disatukan pada 
: 11 NOVEMBER 2011 :
insya'Allah kalau panjang Jodoh & kalau tak de aral melintang...
sama2 mendoakan kebahagiaan mereka berdua..
orang cakap kalau orang yang dah bertunang ni 'DARAH MANIS' so kene pndai jge diri... banyak dugaan dalam tempoh betunang ni...
org ckap larh kn??? 
tak kisah larh ape pun kn?? yang penting masing-masing kene pndai jage diri & hati masing2.. 
sedangkan lidah lagikan tergigit.. ni kn pulak mereka yang berpesangan kn???
semoga JODOH mereka PANJANG....
~amin~

Thursday, November 11, 2010

P.E.R.F.E.C.T .T.W.O






You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'
 
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
 
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
 
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth and I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together

 
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
No..

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry


Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two





<3 this song!!! SANGAT SWEET ye... CHILL sje lagu ni... lets LISTEN to this NICE SONG
credit this song to mr.J 
wink..wink..
(^___^)

Monday, November 8, 2010

-MAAF-

wink..wink.. (^___^)

dikala ku kesepian....di hembus angin nan resah... eh,betul ke lirik lagu ni??? den men hentam je!!! hahaha... di hening petang,angin sepoi-sepoi bahasa yang membuat aku rase SEJUK teramat sangat sampai rase cm MALAS nak menjejakkan kaki ke bilik air untuk mandi!!! hihihi~
 (pdhal memang malas nk mnd)
ok,entry kali ni aku nk story psal apa yang aku sdg alami skrg...

>PELIK<


semalam sebelum aku tidur aku dapat ms8 dr EX BF aku...
tibe-tibe dy minta MAAF...

"mnx mf sgt2 ats kslpan sy...dri dlu smpi skg...bia ia jd rahsia mati... ampunkn i...jgn smpn i dlm aty u..sbb i ta kuat na bmbng u...i byk dosa..."

ni ms8 y mr.F (bkn nme sbnr) yang hntr.. pelik kn tibe-tibe ant ms8 cm tuh!!! mr.F ni EX BF y plg aku sayang until now.. cm SUSAH ckit nk lupe kn die.. pdhl da lme BREAK kot!!! sejak f.5 kiteorg da break... kdg-ldg ad gk berHARAP dia dtg balik dlnm HIDUP aku tp aku taw tuh sume MUSTAHIL...
dia plak da ad NEW GF... so, tak mgkn lah kiteorg akn berSATU balik kn?? (ceh ayt...)
dia ad gk sent  ms8 ni
" u yang paling i sayang"

entah lah... perkara antr aku n dia da lme lps... klu ad JODOH tuh ad lah kn...
pasrah je.. serah kn semua pd taqdir...



then pagi td aku bgn aku dpt ms8 dr EX BF lg sorg...

"salam.sy mntk maaf gn awk sgt2.sy tlalu syg&rndukn awk, sy thu awk mrh.lpekn je la sy ni.sy mmg x lyk nk bkwn ngn awk lngsung.sy jht sgt2.sy mntk maaf byk2..."

ni ms8 dr mr.Z... haish npe lah tbe2 mereka ant ms8 cmtuh kt aku eak???
kdg-kdg ad gk rse mcm klkr...
haish,ntahlah... 




PELIK betul lah dgn sikap kaum ADAM ni... TAK faham saya... ap sbnrnye y diorg ni nk smpaikn sbnrnye...



some day u'll cry for me like i cried for you
some day u'll miss me like i missed you
some day u'll need me like i needed you
some day u'll LOVE me like i LOVED you 
but i'll not LOVE you anymore...



jujur dalam HATI masih ada CINTA untuk awak...mr.F
will wait until i found the best than you.....and the best for me...


Sunday, November 7, 2010

R & R

wink...wink... (^___^)

pagi yang gelap kini sudah terang... aku yang tidur kini sudah bangun... haha.. sorry hujan merosakkan lagu korunk mengikut lirik sendiri...
sejak-sejak ni aku rase mcm GELISAH.. ntah tak taw lah npe eak??? PELIK bin AJAIB gk dgn perasaan yang melanda ni... nak kate berCINTA... tak jugak! mane ade PAKWE...
ok lah maybe ade bnd yang aku tak PERASAN kot...
nak meluahkan rasa TAK PUAS HATI aku ni... pasal LELAKI...

 
wahai kaum ADAM... kenape lah kamu SUSAH untuk mengHARGAI kaum HAWA??? kenape lah SUSAH untuk kamu mengHORMATi mereka dalam hidup kamu??? 
seorang WANITA dijadikan untuk LELAKI sebagai PELENGKAP dalam kehidupan mereka dari banyak segi... sebagai contoh WANITA menjadi tempat bermanja, WANITA lah segalanya dalam kehidupan LELAKI... ALLAH s.w.t telah menjadikan WANITA sebaik-baiknya untuk memberi KEPUASAN dalam kehidupan LELAKI tetapi mengapa kaum yang LEMAH ini diTINDAS??? mereka tidak diHARGAI??? tidak diHORMATI seperti yang sepatutnya? mengapa mereka tidak mendapat HAK yang sepatutnya mereka MILIKI??? 
mereka BUKAN tempat untuk anda meLEMPIASkan NAFSU... mereka juga BUKAN tempat PERSINGGAHAN mcm R&R... bila anda PERLUkan mereka anda HADIR & CARI mereka... bila anda TAK perlukan mereka, anda BUANG & TINGGALkan mereka terKAPAI-KAPAI mencari ARAH TUJU keSEORANGan... macam tu ke cara seorang WANITA diLAYAN???
WANITA mempunyai HATI yang LEMBUT dan PERASAAN yang sangat HALUS... mereka adalah golongan yang LEMAH... mereka perlu diBIMBING, diBELAI, diMANJA, diHARGAI, diHORMATI dan diJAGA dengan CERMAT seperti anda berhati memegang BOTOL KACA supaya tidak PECAH!!! 
bukan untuk diKASARi, diGURIS perasaan HATI mereka... !!! 
JANGAN SALAHkan WANITA kalau mereka buat sesuatu yang buat anda MARAH, SEDIH, KECEWA... tanya diri sendiri.. tepuk dada tanyalah selera... 
dalam KEHIDUPAN ni.. WANITA & LELAKI saling memerlukan antara satu sama lain sebagai PELENGKAP dalam kehidupan masing-masing... so,tak salah kan kalau maisng-masing menJAGA HATI, mengHORMATI antara satu sama lain kn??? baru lah ADIL & SAKSAMA :)


bagi kaum ADAM...
HORMATIlah WANITA dan HAK mereka... HARGAIlah diri mereka...
WANITA ibarat sesuatu yang berada didalam BOTOL KACA... SUSAH untuk diambil, di pegang, tetapi mudah untuk dilihat dari LUARan... kerana mereka terlalu LEMAH & LEMBUT... 
JANGAN jadikan wanita sebagai tempat PERSINGGAHAN untuk sementara waktu dikala anda dilanda KESUSAHAN dan KESUNYIAN dan apabila anda SENANG dan bertemu dengan orang lain anda TINGGALkan mereka terKAPAI-KAPAI keseorangan dengan HATI yang terLUKA!!! 
WANITA bukan tempat perhentian R&R... mereka juga bukan LAMPIN PAKAI BUANG!!!
diPERLUkan disaat anda MEMERLUKAN & buang disaat anda SENANG!!! sangat KEJAM ye kerana anda HADIR memberi HARAPAN mengGUNUNG kemudian anda LETUSkan LAHAR dihati WANITA ibarat GUNUNG BERAPI sehingga membawa LUKA dalam HATI seorang WANITA!!!






renung-renungkan & selamat beramal...
p/s sorry kalau entry kali ni ad buat org terasa... bercakap melalui HATI...

KEKASIH GELAP

Kumencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tau
Kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku

Kutahu kutakkan slalu ada untukmu
Di saat engkau merindukan diriku
Kutahu kutakkan bisa memberikanmu waktu
Yang panjang dalam hidupku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang kucari s’lama ini dalam hidupku
Dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupku…Hidupku…
 
ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
ku mencintaimu lebih dari apapun
meskipun tiada satu orang pun yg tahu
ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
meskipun engkau hanya kekasih gelapku

kekasih gelapku


ni lah bait-bait lagu dari band UNGU bertajuk KEKASIH GELAPKU...
korunk rse benda ni sepatutnye berlaku tak??? kalau berlaku nak SALAHkn siapa eak dalam hal ni???
si KEKASIH GELAP ke ORANG KEDUA???
tapi kalau TEPUK SEBELAH TANGAN xkn berbunyi kn???
KESIAN kot dkt org y diduakan tu...
jap sebelum tuh korunk taw x ape maksud KEKASIH GELAP ni???
maksudnye macam CINTA TIGA SEGI... 
KEKASIH GELAP ni adalah orang KETIGA dalam sesuatu perhubungan dalam PERCINTAAN...
kadang-kadang manusia ni TAMAK !!!
tak cukup SATU tapi nak LEBIH...
nak buat mcm mne eak??
da memang sikap manusia macam tuh...
kalau rase TAK BOLEH SETIA tuh tak payah lah COUPLE ye???
kesian kot orang PERTAMA yang kene TIPU...
jangan lah MAINkan PERASAAN orang..
dunia ni KARMA taw!
kalau kite buat kat orang nantu satu hari nanti mesti dapat BALASAN...
tak nak kan diDUAkan??? so jangan lah menDUAkan pasangan kita...
CINTA & SAYANG lah dengan IKHLAS ye...
JANGAN memberi alasan dalam ISLAM boleh kahwin 4
tu ALASAN je.. jangan salah faham apa yang telah di FAKTAkan dalam ISLAM ye KAUM ADAM!!!
bagi KAUM HAWA anda pun JANGAN lah menDUAkan pasangan anda.. kalau betul TAK SUKA...
TINGGALkan lah dengan cara yang BAIK & BERHEMAH...
sebelum membuat keputusan FIKIRlah masak-masak dulu ye sebelum MENYESAL di kemudian hari !!!








Kecik + Kenet = Jonker walk + Johnny's

dinner at Johnny's nyam..nyam..

sorry pix x bpe nk lawa cz gne cmra HP

menghabiskan masa di Jonker Walk!

kenet!

she is my GIRLFRIEND :)


5 Nov,2010 , Bandar Hilir
2 orang sahabat baik telah menghabiskan masa bersama di Johnny's untuk makan malam mereka dan seterusnya ke Jonker Walk untuk mencuci mata melihat barang-barang yang dijual di sana.
mereka adalah Nurfarhanah Nabilah bt Amir Hamzah (penulis blog) dan sahabatnya Nor Atikah bt Kamarulzaman (kenet).
Gambar-gambar di atas diambil di tempat yang telah mereka pergi semalam...
mereka sangat seronok menghabiskan masa bersama berDUA sahaja...
semoga PERSAHABATAN mereka akan berkekalan....
sekian...

hahaha... ada gaya tak nak tulis berita dalam news paper??? kelakar kn?? haha~
begitulah berita terkini untuk entry blog saya kali ini...
salam ~

Thursday, November 4, 2010

LOVE STORY

video



wink... wink... (^___^)
korunk tgk da video kt atas ni x??? hah,ni budak2 part 1 course Dip.in PUBLIC ADMIN... (DPA)
mase ni diorg tga bt latihan untuk persembahan dinner fakulti SAINS PENTADBIRAN dan PENGAJIAN POLISI... (FSPPP) kenape aku masuk bnd ni dlm entry aku eak??? sbbnye AKU lah KOREOGRAFERnye! cita-cita nk jd KOREOGRAFER belum tercapai lagi... al maklum lah mendapat TENTANGAN FAMILY... (ceh wah mcm jodoh tak diterime plak ayt aku ni kn) bnd ni kiteorg practice about a week je... alhamdulillah adeq-adeq ni (mcm besar sgt je aku ni kn) memberi kerjasama yang sgt baik... THANX ye!!! aku ade JANJI nk bg sumthing kt mereka ni lps bt persembhn y BAIK tp BELUM ade KESEMPATAN & REZEKI lg... tunggu lah NEXT SEM ye adeq-adeq... :) SORRY taw!
ok antare yang terlibat dengan performance ni adalah...
: FARHAN, TITI,VEE, ADEQ, JU, INA, FUAD, BISKUT, AJIB, SHA, WAN, BORHAN...
tak lupe jgak MT lain yang menolong & memberi moral support...
: AIZAT, SHAHRUL, K.MILA, ALI...dan lain-lain...
kerjasama amatlah DIHARGAI... thanx guys!!! (^______^)



alhamdulillah persembahan sgt BEST... TAK BOSAN... mendapat FEEDBACK yang BAIK !!! (^____^) suke-suke dengan hasil kerja saya ni... hope pd mse akn dtg akn dpt buat persembahan yang lebih baik & GEMPAK !!! well,lupe nk story... lagu ni aku & aizat y plih sbb lagu dy sweet & senang nk koreograf kn tarian tuh... mule2 ade ke patut diorg nk bt zapin??? theme dinner plak ROSES... cm tak bpe nk kne kowt.. so bt larh lain dari yang lain... ok..dinner ni dekat HOTEL RENNAISANCE, MELAKA... bertarikh kn 3 OKTOBER 2010... sorry lambat update entry ni sebab lambat dpt video ni...
hope u olls sume N-JOY tgk entry kali ni... aku ni masih baru lagi belajar dlm bidang SENI (pdhl amik DPA) haha.. ilmu dlm bidang seni tak byk lg sebab kurang dipraktikkn lagi... lain larh mse zaman sekolah dulu mmg selalu aku koreograf kn persembahan kt sekolah.. (ala-ala Linda Jasmin) tp sejak msuk U ni.. jarang terlibat dgn bnd2 ni sume sbb nk kne fokus kt STUDY... byk bnd len kne handle lg sejak-sejak memegang 2 jawatan kt kampus tuh..
wink..wink.. (^___^)

p/s ; video mse persembahan tak leyh nk upload... 2 ary aku da try upload tp tak lepas...

BUDAK >ART & DESIGN< (AD)

wink..wink.. (^_____^)
da mcm tag line aku plak kn??? ok..kali ni nye blog entry aku nk story abt MYSELF !!!
skg jam di lappy aku ni menujukkan pkul 4.04 a.m dan aku masih lagi berjage disaat orang-orang dalam rumah ni enak di buai mimpi...
tah larh malam ni rase macam tak nak tidu plak... tak taw lah HATI ni rase GELISAH... RESAH... TAK TENTERAM... maybe sebab tengah FINAL EXAM kot...
sebenarnye entry kali ni aku nak story psal apa yang org FIKIR psal diri aku...

setiap kali kalau aku suruh org TEKA aku amik kos ape dekat UiTM ni... org mesti ckp aku ni budak AD.. iaitu ART &amp; DESIGN... tak pun MESCOM... tapi lebih kepada AD larh...
aku pun tak dekat celah mne yang aku ni nmpka cm budak AD??? tlg btaw skit kwn-kwn... haha..sangat KELAKAR kot... aku ni da larh TAK PANDAI MELUKIS... tp org COP aku ni budak AD... alahai sooo SWEET larh...

pada suatu hari ... bermulah al-kisah si kura-kura & si arnab... (sengal da dtg da) aku pun bertanya dekat salah seorang membe yang telah meneka aku ni sebagai budak AD...

ana : eh,npe u cakap i budak AD eak??? i xde rupe bdk DPA ke???

farhan : maybe sbb dress-up u kot... klu bdk DPA ni bse skema-skema n biase2 je... u plak warne-wrni mcm bdk AD...

ana : owh,eak?

ok larh sbb DRESS-UP...kot? entah larh... agknye klu bdk DPA ni mmg tak leyh nk berFASHION kot??? sgt TIDAK AGREE... tp suke hati larh korunk nk ckp aku ni budak AD ke.. MESCOM ke.. PERSOLEKAN ke.. yang penting di HATI tetap DPA... ceh..wah..
pix kt bwh ni untuk korg tgk DRESS-UP aku yang org ckp mcm budak AD... tp iye ke??? bse je kn???

JONKER WALK